"Herinrichting Wetstraat is nog maar het begin"

In juni 2003 starten de werken voor de herinrichting van de Wetstraat. De werken zullen 3 à 4 maanden duren en 3,6 miljoen euro kosten. De Wetstraat krijgt 4 rijstroken in plaats van vijf, en er komt voldoende plaats voor voetgangers, fietsers en groen. Dat heeft Brussels minister van Verkeer Jos Chabert (CD&V) dinsdag aangekondigd. Als de herinrichting meevalt, zullen in de toekomst ook andere straten in Brussel volgen.

Belga

Chabert stelde dinsdag de definitieve resultaten voor van de mobiliteitstest in de Wetstraat die begin mei werd uitgevoerd. Ook al werd het aantal rijstroken teruggebracht van vijf naar vier, toch reden er over de Wetstraat evenveel auto's tijdens de test als voordien. En bovendien waren er niet meer of minder files als gevolg van de test. Volgens Chabert bewijst dat dat de herinrichting, ondanks de felle tegenkanting van sommige automobilisten, wel degelijk mogelijk is en zin heeft.

De minister was dan ook zeer tevreden over de test, die hem overtuigde van het nut van de herinrichting. "De Wetstraat moet mooier en menselijker worden. Iedereen moet weer trots kunnen zijn op de Wetstraat". Chabert onderstreepte dat de herinrichting geen gevecht was tegen de auto. Voetgangers, fietsers en automobilisten moeten er harmonisch samengaan, vindt de minister.