Umicore herstructureert - 66 banen bedreigd

De Belgische non-ferrogroep Umicore gaat tegen het einde van dit jaar een herstructurering doorvoeren in haar productievestiging in het Noord-Limburgse Overpelt. De afdeling "pastillen" wordt gesloten, de afdeling "thermische raffinage" wordt drastisch afgeslankt. De sanering zet 66 voltijdse banen op de helling.

Belga

BR>

De directie kondigde in februari al aan dat ze voor beide "zwaar verlieslatende" activiteiten een gepaste oplossing zocht. Dinsdag maakte de directie in Overpelt de beslissing bekend tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

De herstructurering treft in totaal 54 arbeiders, 11 bedienden en 1 kaderlid. Buiten de voornoemde afdelingen sneuvelen er nog jobs in de zogenaamde structuur- en hulpdiensten, dat onder meer de personeelsdienst, de medische dienst en het labo omvat. De directie wil de personeelsvermindering doorvoeren via de stopzetting van tijdelijke contracten, arbeidsherverdelende maatregelen zoals tijdskrediet en loopbaanvermindering, loopbaanheroriëntering, outplacement en herplaatsing of omscholing.

De onderhandelingen met de bonden zullen eerstdaags van start gaan.