Citrique Belge: voorakkoord over brugpensioen

Bij Citrique Belge hebben directie en vakbonden in de nacht van maandag op dinsdag een akkoord bereikt over een brugpensioenregeling. Bij de Tiense citroenzuurproducent moeten zestig banen verdwijnen.

Belga

"Er is overeenstemming over de tegemoetkoming die de directie doet bovenop de wettelijke verplichtingen. De CAO zal voor 1 jaar gelden zodat al wie in die periode 55 jaar wordt in aanmerking komt," zo zegt Luc Gysemberg (ACV). "De directie zal in functie van bezetting en capaciteiten de mensen die op brugpensioen moeten zelf aanduiden.

We praten de komende dagen nog verder over interne mutaties en tijdskrediet. Er is vanzelfsprekend slechts sprake van een akkoord als er overeenstemming is over alles", luidt het. Met deze herstructurering wil de Tiense citroenzuurproducent het bedrijf terug rendabel maken.

De rentabiliteit had de afgelopen tijd sterk te lijden van het overaanbod van citroenzuur op de wereldmarkt, de dumpingprijzen door Chinese producenten en de sterke stijging van de grondstofprijzen.