Aandeel TF1 zakt na Deense goals op WK

De doelpunten van de Denen tegen Frankrijk werden slecht onthaald op de beurs in Parijs. Het aandeel van de Franse televisiezender TF1 verloor dinsdag 2,90 procent na de eerste treffer van Rommedahl. Na het tweede doelpunt van Tomasson stond het aandeel nog altijd 2,37 procent in de min. Het verlies was na afloop van de wedstrijd bijna volledig weggewerkt. TF1 noteerde iets voor 10.30 uur nog slechts 0,03 procent lager op 29,99 euro.

Belga

TF1 heeft in Frankrijk de exclusieve uitzendrechten voor het Werelkampioenschap Voetbal in Zuid-Korea en Japan. De beleggers vrezen dat TF1 door een uitschakeling van de Fransen minder inkomsten uit reclame zal halen om het geïnvesteerde bedrag terug te winnen. TF1 betaalde 168 miljoen euro voor de uitzendrechten van dit WK in Zuid-Korea en Japan en het volgende in 2006 in Duitsland.

De doelpunten betekenen het einde voor 'les Bleus' op deze WK-eindronde. De huidige wereld- en Europese kampioen raakte niet verder dan de eerste ronde. Frankrijk verloor verrassend de openingswedstrijd tegen Senegal met 0-1, speelde 0-0 gelijk tegen Uruguay en verloor met 2-0 van Denemarken.

Ook na de eerste twee wedstrijden van het Franse elftal verloor TF1 terrein op de Parijse beurs.