Tot 15% extra korting op zomervakanties

De twee grootste reisorganisaties in ons land pakken uit met spectaculaire last minute-kortingen op vakanties in juli en augustus. De kortingen lopen op tot 15% en gelden voor ruim 700 hotels, voornamelijk in Spanje en in Tunesië.

Belga

Landen als Tunesië (-20%) en Spanje (inclusief de Balearen) zien hun hotelreservaties fors teruglopen. «Vooral gezinnen met kinderen namen een afwachtende houding aan», zegt Hans Swinnen, algemeen directeur van Thomas Cook (Neckermann en Sunsnacks). «Je mag niet uit het oog verliezen dat de economische omstandigheden nog verre van ideaal zijn. We hebben ook een paar grote faillisementen achter de rug die ongetwijfeld hun weerslag hebben op het boekingsgedrag van de Belg.» Neckermann gooit vanaf vandaag een volledig aangepaste prijseditie op de markt.

«De eerste tekenen van herstel zijn er», zegt Bart Brackx van JetAir. «De voorbije weken noteren wij gemiddeld 25% meer reserveringen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Late beslissers kunnen er alleen maar hun voordeel uithalen.»