Ontevreden partijleden LPF startten eigen website op

Ontevreden leden van de Lijst Pim Fortuyn hebben dinsdag een eigen site geopend waarmee ze steun proberen te mobiliseren tegen de nieuwe 'partijcultuur' binnen de LPF.

Belga

Volgens de boze partijleden is het sinds de moord op Fortuyn snel achteruit gegaan met het democratisch gehalte van de organisatie. "We zouden" zegt de Rotterdamse ondernemer en initiatiefnemer R. Both, "een nieuwe partij worden met een open vizier. In plaats daarvan zijn we een gesloten partij met dichte deuren".

Both beklaagt zich over de standpunten die de fractie van de LPF inneemt in het parlement. Hij stoort zich er aan dat bestuur en fractie niet open staan voor de achterban. "Al bel je ze vijftien keer. Ze verdommen het om terug te bellen". Hij vindt dat het plotseling "droppen" van een interim-bestuur, zoals vorige week gebeurde, "riekt naar vriendjespolitiek". "Er is geen enkele verkiezing bij te pas gekomen".

Both zegt te spreken namens een aantal andere Rotterdamse leden. "De partij gaat er op deze manier aan. Er is geen enkele sprake van democratie".