Eerste Internet-WK breekt alle records

Het 17e wereldkampioenschap voetbal breekt alle records op Internet. De eerste vier dagen van het w.k. in Japan en Zuid-Korea kreeg de officiële WK-site, die in zeven talen kan geraadpleegd worden, 165 miljoen bezoekers. Bij de olympische spelen van Sydney 2000 bedroeg het aantal bezoekers over drie weken 230 miljoen.

Belga

"Dit is het eerste echte Internet-WK", aldus FIFA-woordvoerder Keith Cooper woensdag in Seoel. Meer dan de helft van de bezoekers - in totaal 52% - trok op de Engelse site "www.fifaworldcup.com" op zoek naar wk-informatie. Op grote afstand volgen de Japanse site (13%) voor de Chinese (8%), de Spaanse (7,8%), de Duitse (7,7%) en de Franse site (6,1%).

De FIFA is eveneens tevreden met toeschouwersaantallen bij de tv-uitzendingen. In Frankrijk volgden 19 miljoen kijkers de wedstrijd tegen Senegal (0-1), meer dan 12 miljoen Duitsers zagen hun land met 8-0 winnen van Saudie-Arabië en schommelde het marktaandeel rond de 75%/. 19 miljoen of 84% van alle Italiaanse tv-kijkers en 12 miljoen Engelsen volgden de openingswedstrijd van hun team. Met een totaal van 32 miljoen en een marktaandeel van 90% klopt Brazilië voor de wedstrijd tegen Turkije wel alle records. "Dit zijn echt extreme cijfers" aldus FIFA-woordvoerder Cooper.