Kerk en Leven verwijt Laatste Nieuws antiklerikalisme

Hoofdredakteur Mark Van de Voorde van Kerk en Leven haalt in het parochieblad scherp uit naar Luc Van der Kelen van het Laatste Nieuws. Die schreef naar aanleiding van de reactie van de bisschoppen en van Caritas op de euthanasiewet dat de kerk de mensen "het recht op een waardige dood zonder pijn wil ontzeggen".

Belga

Volgens Van de Voorde is het artikel van Van der Kelen "geïnspireerd door een ideologische verbetenheid die de kerk in de beklaagdenbank wil plaatsen en als onbelangrijke minderheid wil voorstellen".

Volgens de hoofdredakteur van Kerk en Leven viel het te verwachten dat de reacties van Kerk en Caritas op de euthanasiewet aanleiding zouden zijn voor Karel de Gucht om nog maar eens te pleiten voor "een inbreken van vrijzinnigen in christelijke instellingen".

Hij wijst er op dat in sommige VLD-kringen de idee leeft om een open grondwetswijziging te stemmen zodat in een volgende legislatuur de vrijheden van onderwijs en vereniging kunnen beperkt worden. "Of hoe antiklerikalisme tot antidemocratie kan leiden", aldus Van de Voorde.