Popconcert ter gelegenheid van jubileum Britse koningin

In de achtertuin van de koningin zaten de 12.000 gelukkigen die in een loterij een toegangskaartje hadden gewonnen. Honderdvijftigduizend anderen volgden maandag het popconcert in Buckingham Palace op de straten van Londen. Het concert vond plaats ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de Britse koningin Elizabeth II. Buiten het paleis, in parken en op Trafalgar Square stonden videoschermen opgesteld.

AP Ned

BR>

De brand die zondagavond uitbrak op de zolder van het paleis en al snel weer onder controle was stond het concert niet in de weg. Het omvatte optredens van onder anderen Paul McCartney, Joe Cocker, Rod Stewart, Aretha Franklin, Steve Winwood en Brian Wilson van de Beach Boys. Enkele jongere artiesten waren er ook. Onder hen Ricky Martin en The Corrs. Het optreden van Elton John was van te voren opgenomen.

Veel van de jongere leden van het koninklijk huis woonden het concert bij. Onder hen de beide zoons van prins Charles, William en Harry. De koningin en prins Philip zouden een half uur voor het einde arriveren. Het concert werd rechtstreeks op televisie uitgezonden.