Rik Daems doet nieuwe benoemingen op kabinet

Op het kabinet van Rik Daems, minister van Telecommunicatie, Overheidsbedrijven en -Participaties, hebben onlangs enkele nieuwe benoemingen plaatsgevonden. Rik Carpentier wordt de nieuwe adjunct-kabinetschef van Middenstand, Dirk Oosterlinck de nieuwe adjunct-kabinetschef van Overheidsbedrijven, zo maakte het kabinet dinsdag bekend.

Belga

Carpentier, VIZO-bestuurslid en gewezen KMO-adviseur van Vlaams economieminister Jaak Gabriëls, vervangt Alain Bourlet. Die werd eind mei op beslissing van de ministerraad benoemd tot voorzitter van de federale overheidsdienst (FOD) Justitie. Carpentier is sinds juli 2001 adviseur op het kabinet van minister Daems. In zijn nieuwe functie als adjunct-kabinetschef zal hij een van de topprioriteiten van de paars-groene regering, de verbetering van het sociaal statuut van zelfstandigen, verder opvolgen.

Dirk Oosterlinck, tot voor kort management consultant van McKinsey&Company, vervangt Hervé Schrans die binnenkort naar Fortis Bank trekt in een directiefunctie met als standplaats Hong Kong. Als adjunct-kabinetschef van Overheidsbedrijven zal Oosterlinck onder andere het dossier van De Post opvolgen als regeringscommissaris.