Vanderpoorten weigert gesprek met onderwijzersvakbond

Het Christelijk Onderwijzersverbond (COV) betoogt morgen, woensdag in Lier, de thuishaven van minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten (VLD). De minister zal geen delegatie van de vakbond in het stadhuis ontvangen. "Wie over onderwijs betoogt, moet dat maar in Brussel doen", luidt het.

BR>

Het COV betoogt onder meer voor minder werkdruk en planlast, een eerlijke financiering voor elk kind, een degelijke uitstapregeling en meer omkadering. Volgens minister Vanderpoorten heeft het COV echter geen reden om te betogen. "Aan alle thema's die zij bespelen, is of wordt gewerkt."

"Het COV laat nu uitschijnen of er nog niets gebeurd is voor het basisonderwijs. Deze betoging zal dan ook ongeloofwaardig overkomen. Het is duidelijk een politieke actie, vooral omdat de vakbond precies in Lier betoogt", aldus Marleen Vanderpoorten.

Het COV voert al maanden actie tegen de onderwijsminister. Bijna overal waar die laatste komt, staat een vakbondsdelegatie haar op te wachten. In Lier is er bovendien elke zaterdag een beperkte actie tijdens de zaterdagse markt. De voorbije weken waren er ook al betogingen van het COV in Tongeren en Dendermonde.