Filip Dewinter krijgt domeinnaam filipdewinter.be

Vlaams Blok-kopstuk Filip Dewinter heeft via een bemiddelingsprocedure de domeinnaam filipdewinter.be gekregen. Die was tot nu toe in handen van Patrick Coeman uit Hemiksem. Deze gebruikte de domeinnaam voor een website waarop bezoekers het spelletje "FDW in de puree", konden spelen. Dat spelletje bestaat erin een in een decor van swastika's en Hitlerafbeeldingen rondhuppelende Filip Dewinter met tomaten te bekogelen.

Belga

BR>

Coeman had bovengenoemde domeinnaam geregistreerd samen met de domeinnaam fdw.be. Filip Dewinter eiste via een derdebeslissersprocedure dat beide domeinnamen aan hem zouden worden overgedragen. Uiteindelijk kreeg hij enkel filipdewinter.be toegewezen.

De klacht van Dewinter moest voor de derdebeslisser aan drie noodzakelijke voorwaarden voldoen. Zo moest de domeinnaam verwarring scheppen met de persoonsnaam van de politicus, mocht Coeman als titularis van de domeinnaam geen rechten of belangen kunnen laten gelden en moest Dewinter aantonen dat Coeman de domeinnaam ter kwader trouw geregistreerd heeft.

Die drie voorwaarden zijn volgens de derdebeslisser slechts voor filipdewinter.be voldaan. Coeman heeft geen belang bij de registratie en handelde ter kwader trouw. Van dit laatste getuig het spelletje. Hoewel de Vlaams Blok-voorman officieel Philip Dewinter heet, erkent de derdebeslisser dat deze als Filip Dewinter bekend staat en dat de domeinnaam filipdewinter.be aldus voor verwarring kan zorgen. Die redenering gaat volgens de derdebeslisser niet op voor fdw.be, die dus in handen van Coeman blijft.

Aangeboden door onze partners