"ABN Amro haakt af voor Telenet"

De Nederlandse bank ABM Amro komt niet met geld over de brug voor Telenet. Dat berichtte de Financieel Economische Tijd dinsdag. Bij Telenet wilde men het bericht niet bevestigen, noch ontkennen. "We onthouden ons van commentaar tot er een definitief akkoord is over de lening", aldus woordvoerster Kris Naessens.

Belga

Het Mechelse kabelbedrijf Telenet is al maanden met banken aan het onderhandelen over een lening van 1,35 miljard euro. Dat geld is nodig om de verkoop van het kabelnetwerk af te ronden, en om de verdere werking van het bedrijf te verzekeren.

Een deel van het geld, 950 miljoen euro, zou al toegezegd zijn. GE Capital zou een bijdrage van 150 miljoen euro hebben beloofd, aldus de FET, terwijl ABN Amro haar inbreng van 120 miljoen euro heeft geweigerd. De beslissing klinkt aannemelijk: zo werd de Nederlandse bank met het faillissement van KPNQwest al zwaar getroffen door de malaise in de telecomsector.

Het afhaken van ABN Amro betekent dat Telenet zijn plannen zal moeten herzien. Ofwel valt de lening kleiner uit en moet het bedrijf zelf meer bijdragen, ofwel moeten de banken die al toezegden dieper in de portemonnee tasten.