15 ontslagen bij ERG België

De Australische groep ERG heeft zijn kostenreductieprogramma voltooid. Het plan heeft tot gevolg dat 264 banen verdwijnen, waarvan 15 in België. ERG nam in het najaar van 2001 het Belgische Proton World International over, het bedrijf dat aan de wieg stond van het proton-betalingssysteem. ERG heeft in ons land 70 medewerkers, bij Proton World werken 130 mensen.

Belga

BR>

Het plan levert een kostenbesparing op van 30 miljoen euro. De herstructurering kost het bedrijf 6,6 miljoen euro. Tegen september zou de fusie tussen ERG en Proton World volledig afgerond moeten zijn. Daarna zou ook naar een nieuwe lokatie worden gezocht. ERG is een Australisch bedrijf dat genoteerd is op de Australische beurs. Het is een gespecialiseerd in de ontwikkeling van geïntegreerde tariefsystemen.

Proton World werd in 1998 opgericht als joint venture tussen ERG, Banksys, American Express, Interpay Nederland en Visa International. Over de hele wereld zijn momenteel meer dan 35 miljoen protonkaarten in omloop. Meer dan 500 banken gebruiken de technologie.