Banden tussen verdachte aanslag Djerba en Al-Qaeda

Print
De Duitse justitie heeft aanwijzingen dat er een verband is tussen de aanslag op de synagoge op het Tunesische eiland Djerba en het terroristische netwerk Al-Qaeda van Osama bin Laden. Dit schrijft het weekblad Der Spiegel in de uitgave die maandag verschijnt.
In de woning van een in Duisburg wonende man, die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag in Tunesië, heeft de politie volgens Der Spiegel het telefoonnummer gevonden van een man die vorig jaar november naar aanleiding van de aanslagen van 11 september is aangehouden in Hamburg. Deze man, van Marokkaanse afkomst, onderhield nauwe banden met twee van de kapers die op 11 september vorig jaar betrokken waren bij de aanslagen op de Verenigde Staten, Marwan al-Shehhi en Mohammed Atta. Hij woonde in dezelfde flat als deze twee.

In Hamburg begon vrijwel direct na de aanslagen van 11 september een onderzoek naar mogelijke cellen van Al-Qaeda. Verscheidene kapers van de vliegtuigen waarmee de aanslagen werden gepleegd, woonden eerder in Hamburg.