Een van Bin Ladens vrouwen zegt dat hij leeft

De echtgenote van Osama bin Laden heeft in een interview met een Saudisch tijdschrift gezegd dat Bin Laden zijn gezin voor de aanslagen van 11 september op doelen in de Verenigde Staten naar een veilige plek heeft gestuurd. De vrouw, die alleen wordt geïdentificeerd met haar initialen A.S., zegt verder te geloven dat Bin Laden nog leeft.

APNED

A.S., een van Bin Ladens vier vrouwen, vertelt in het vraaggesprek met het blad Al-Majalla uitvoerig over haar leven in Afghanistan met staatsvijand nummer één van de VS, die volgens haar kalmeringsmiddelen slikte, een nierkwaal had en woedend werd toen zij hem vroeg of hij achter de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Oost-Afrika in 1998 zat.

Ook zegt zij dat er spanningen bestonden tussen Bin Laden en Taliban-leider Mullah Mohammed Omar. Bin Laden zou bevreesd zijn geweest voor verraad en uitlevering aan de VS. Ook was haar echtgenoot het niet eens met het onderwijsbeleid van de Taliban en zorgde hij ervoor dat zijn eigen kinderen les kregen in het Arabisch, Engels, wiskunde en informatica.

Zij zegt te geloven dat Bin Laden nog in Afghanistan verblijft. Al-Majalla meldt niet waar of wanneer het interview plaatsvond. Het blad publiceert een foto van de identiteitskaart van A.S., maar de foto is onduidelijk en de belangrijkste gegevens zijn onleesbaar. Ook is niet duidelijk in welk land de kaart is uitgegeven.