CL volley (m): Sprookje is uit voor Maaseik

Print
Maaseik is er in eigen zaal niet in geslaagd om een vervolg te breien aan de schitterende overwinning vorige week in Macerata (2-3). Nochtans zat er meer in in de terugmatch. Zeker toen Maaseik in de tweede set een 24-20 voorsprong had opgebouwd. De landskampioen kon die echter niet vasthouden waardoor het sprookje van de Final Four van deze Champions League eindigde met een droge 0-3 nederlaag tegen waarschijnlijk het beste clubteam ter de wereld.
Met youngster Hoho, als vervanger voor Popelka, in de basis gaf coach Kristansson aan dat hij risico's wilde nemen. Maar Macerata was duidelijk op haar hoede na de verrassende thuisnederlaag vorige week. Miljkovic liet duidelijk zijn wereldklasse bewonderen en onder zijn impuls bouwden de Italianen gestaag hun voorsprong uit via 3-7, 5-10 naar 14-21. Toen het publiek zich had neergelegd bij setverlies kwam Hoho aan de service en zowaar kroop Maaseik dichterbij tot 18-21. Concentratieverlies bij de opslag besliste de set (22-25) in het voordeel van Macerata.

De remonte in de eerste set gaf Maaseik echter vertrouwen. Wat Macerata ook probeerde, Maaseik bleef in het kielzog van de Italianen. Bij 11-12 kwam kapitein Vital Heynen aan de service. Dat bleek het keerpunt. Met zeven punten op rij via enkele bommen van Heynen klom Maaseik voor de eerste maal in de wedstrijd op voorsprong (18-12). De Italianen vochten zich terug in de wedstrijd tot 21-19. Maaseik wilde absoluut winnen en met een 24-20 voorsprong leek de set beslist. Opnieuw concentratieverlies liet de Italianen toe met zes punten na elkaar de set nog in hun voordeel te beslissen met 24-26.

Maaseik putte echter vertrouwen uit de tweede set en kon in de derde herneming gelijke tred houden met de wereldploeg die Macerata is. Bracci, Miljkovic, Wijsmans en Gravina bestookten de Maaseikse verdediging uit alle hoeken, maar toch begaf Maaseik niet. Tot 12-12 ging de wedstrijd gelijk op, maar toen brak de veer bij de thuisploeg. Wat Heynen en co ook probeerden, de Italianen lieten zich niet meer verrassen en hielden de wedstrijd onder controle. Wout Wijsmans mocht de wedstrijd afmaken (19-25) met een smash over de vleugel.