WTA Dubaï: Venus Williams opnieuw te sterk voor Kournikova

Print
Precies één week na haar 7-5, 6-0 nederlaag in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Antwerpen moest de Russische Anna kournikova (WTA-83) woensdag opnieuw tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA-2) aantreden. En opnieuw, nu in de tweede ronde van het met 585.000 dollar (670.000 euro) gedoteerde WTA-toernooi van Dubai bleek de als eerste geplaatste Venus Williams te sterk, al bood Kournikova ditmaal meer weerwerk: 6-2 en 7-6 (7/3).
De oudste van de Williams-zusjes is inmiddels ook zeker dat ze maandag op de eerste plaats van de WTA-ranking zal prijken. Ze neemt die plaats over van haar landgenote Jennifer Capriati, die deze week de punten die ze vorig jaar in Oklahoma City veroverde, niet verdedigt.
Williams is meteen de tiende tennisster ooit, en de zevende Amerikaanse, die de wereldranglijst, zoals die op 3 november 1975 door de WTA geintroduceerd werd, aanvoert. Opmerkelijk is wel dat Williams al de vierde nummer één is in vier maanden tijd, na de Zwitserse Martina Hingis en de Amerikaansen Lindsay Davenport en Capriati.

Het wordt de eerste week van Venus Williams als het nummer één in de wereld en zo komt alvast één van haar dromen uit. Om het record van Steffi Graf te evenaren zal ze echter nog flink wat geduld moeten oefenen. De Duitse stond immers liefst 378 weken op de eerste stek.