Nokia Music Player

Print
Een gsm met ingebouwde MP3-speler heeft Nokia (nog) niet. Binnenkort brengt het concern wel de Music Player op de Belgische markt: een FM-radio en een digitale muziekspeler in één. Het piepkleine apparaatje werkt zelfstandig maar koppel je het aan je gsm dan kan je er ook handenvrij mee bellen.
BR> De Nokia Music Player heeft een verwijderbare geheugenkaart van 32 MB waarop maximaal één uur digitale muziek in MP3- of in het tot nu toe minder bekende AAC-formaat kan worden opgeslagen. AAC staat voor Advanced Audio Coding en zou in vergelijking met MP3-bestanden beter geluid opleveren en minder plaats innemen. Of het formaat ook daadwerkelijk de weg naar het grote publiek zal vinden is nog een andere vraag.
De muzieknummers kunnen éénvoudig van je computer gedownload worden via een USB-kabel. De Player heeft een ingebouwd schermpje. Hierop zie je de nodige informatie over het nummer of het radiostation dat je hebt opstaan. Plug je de Player in je gsm dan kan je met zijn hoofdtelefoon en ingebouwde microfoon handenvrij bellen. Gaat de telefoon net af als je naar een liedje aan het luisteren bent? Geen nood, de muziek wordt gewoon onderbroken en als je opgehangen hebt springt de speler weer aan.
De Music Player werkt op slechts één AAA-batterij en is compatibel met de Nokia 3310, 3330, 8210 en 8850. Het hebbedingetje ligt eind augustus in de winkel en de prijs schommelt rond de 12.000 frank.