CL: Van Nistelrooy bezorgt ManU in extremis 1 punt

Print
Manchester United blijft na de derde speeldag in groep A van de tweede ronde van de Champions League aan de leiding staan. Maar het moest bibberen tot de allerlaatste minuut in de partij op Nantes.
Pas in de 94e minuut zette Ruud Van Nistelrooy een strafschop om, goed voor een 1-1 gelijkspel. ManU telt vijf punten, evenveel als Bayern, dat op het veld van Boavista niet verder dan een 0-0 gelijkspel kwam, maar heeft een beter doelsaldo.

Voor de Franse landskampioen leek tegen de 14-voudige Engelse landskampioen de stunt binnen handbereik. In de negende minuut had Viorel Moldovan de 38.000 toeschouwers in vervoering gebracht met de openingsgoal. In de slotseconden raakte Mario Yepes de bal in het strafschopgebied met de hand. Rood voor Yepes, Van Nistelrooy bleef koel.

Ook in groep B eindigden alle wedstrijden op een puntendeling. Barcelona verdedigde met succes zijn koppositie tegen AS Roma (1-1). In de 57e minuut had Panucci nochtans de Italianen op 0-1 gezet. Kluivert bezorgde Barça acht minuten voor tijd evenwel de gelijkmaker met een prachtig dropshot. Liverpool kwam op Anfield Road, ondanks zijn overwicht en kansen, niet verder dan 0-0 tegen Galatasaray, en staat met twee punten uit drie partijen laatste in de groep.