Fatokun bedreigt Geeraerts met de dood

Carl Geeraerts, manager van Antwerp, heeft klacht ingediend tegen zijn eigen speler Bimbo Fatokun. Die zou hem en één van zijn medewerkers met de dood hebben bedreigd. Ook zou de Nigeriaan hebben gezegd dat de Nigeriaanse maffia de club wel zou weten te vinden. Tussen club en speler bestaat al langer een conflict. Fatokun weigert, net als de andere betrokkenen, elke commentaar.

BR>

Het incident dateert van 30 januari, maar raakte nu pas bekend. De Nigeriaanse spits zou zijn beklag hebben gedaan bij een medewerker van commercieel manager Carl Geeraerts. Beide mannen werden aan het eind van de discussie door Fatokun met de dood bedreigd. Bimbo zou daarbij een duidelijk teken hebben gemaakt, met gestrekte vinger over de keel strijkend. Om zijn bedreiging hard te maken zegde Fatokun nog dat hij de Nigeriaanse maffia op de kap van de club zou sturen. Fatokun wil de bedreigingen noch bevestigen, noch ontkennen. Wim De Coninck, toenmalig trainer van Antwerp, was getuige van de feiten. "Ik heb een verklaring afgelegd aan de politie, omdat ik toevallig aanwezig was", aldus De Coninck, die niet wil ingaan op de inhoud van het proces-verbaal. "Nog andere mensen waren erbij aanwezig."

Het botert al een heel seizoen niet tussen Fatokun en Antwerp. De clubleiding stelt de 23-jarige Nigeriaanse aanvaller niet op, omdat de speler weigert zijn contract te verlengen en dus in mei transfervrij kan vertrekken. Opmerkelijk genoeg wilde Henk Houwaart, de nieuwe trainer van Antwerp, Fatokun als joker gebruiken voor de wedstrijd tegen Aalst op 9 februari, maar dat idee werd snel weer ingetrokken.

Bij dit alles is het raar dat de club de Nigeriaan voor die enkele maanden nog op de loonlijst houdt. Een dergelijke bedreiging zou voldoende reden kunnen zijn voor ontslag om dringende redenen, maar bij Antwerp was niemand, ook de betrokkenen niet, bereid tot commentaar. Wel konden we vernemen dat het niet de eerste keer was dat Fatokun zo'n taal gebruikte en dat de club met zijn klacht een einde wil maken aan die bedreigingen.