Accenture Match Play golf: Tiger Woods meteen uitgeschakeld

Print
De eerste dag van het Accenture Match Play Championship in het Amerikaanse Carlsbad (Californië) verliep dramatisch voor Tiger Woods. De Australiër Peter O'Malley had slechts een opwarmertje mogen betekenen voor het Amerikaanse eerste reekshoofd en het nummer één van de wereld, maar dat draaide anders uit. O'Malley won de partij met 2-1 en kegelde Woods meteen het toernooi uit.
Tiger Woods, die al een slechte seizoensstart kende, had zich nochtans intens voorbereid op het toernooi dat wordt beschouwd als het officieuze wereldkampioenschap match play. Maar op de Costa Resort & Spa golfbaan van Carlsbad miste hij een pak putts. O'Malley speelde daarentegen degelijk golf en pikte op 36-jarige leeftijd de belangrijkste overwinning uit zijn loopbaan mee.

Woods was niet de enige topper die het strijdtoneel meteen mocht verlaten. Zo konden de finalisten van vorig jaar, de Amerikaanse titelverdediger Steve Stricker en de Zweed Pierre Fulke zich ook niet plaatsen voor de tweede ronde. De Noord-Ier Darren Clarke, de winnaar van twee jaar geleden, mocht ook zijn koffers pakken. Op de eerste dag viel ook al een hole-in-one te noteren. De Amerikaan Scott McCarron lukte, in zijn wedstrijd tegen de Schot Colin Montgomerie, dit exploot op het veertiende hole.