OS 2002 - Oud-voorzitter Samaranch vindt spelen "formidabel"

Print
Nog voor het einde van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City, heeft Antonio Samaranch laten weten erg onder de indruk te zijn. "Ik vind deze Spelen formidabel", sprak de voormalige voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tijdens een rondleiding in het hoofdperscentrum. "Ik geniet als toeschouwer heel erg van deze spelen", ging de 81-jarige Spanjaard verder.
Hij stak ook de loftrompet over de vele vrijwilligers en over het transport in de Olympische stad. Salt Lake City is volgens hem de "hoofdstad van de vriendelijkheid".

Vergeleken met de voorgaande Spelen in Lillehammer 1994 en Nagano 1998 beschikt Salt Lake City over "de beste wedstrijdsites". Het was echter nog te vroeg om deze Winterspelen als "de beste tot dusver" te bestempelen. Dat deed Samaranch eerder al in Lillehammer.
Opvolger Jacques Rogge heeft aangekondigd dat hij zondag tijdens de grote slotviering geen vergelijkingen wil maken. Olympische Spelen voeren voor hem geen "onderlinge competitie". Samaranch merkte nog op dat het goede verloop van deze Winterspelen "de nieuwe voorzitter aan een zeer goede start" helpt.