Kinesitherapeuten betogen in Brussel

Print
In Brussel hebben donderdagmiddag ruim 5.000 kinesisten betoogd tegen de besparingsplannen van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke en minister van Volksgezondheid Magda Aelvoet.
Een delegatie van de betogers is op beide kabinetten ontvangen. De betoging verliep rustig.

De 5.000 manifestanten, volgens de organisatoren een kwart van alle actieve kinesisten in ons land, vertrokken om 12.00 uur woensdagmiddag bij het Jubelpark. Ze protesteerden tegen de 4O miljoen euro besparingen die de ministers de sector willen opleggen.
Doorn in het oog van de kinesitherapeuten is vooral de beperking van het aantal terugbetaalde sessies voor lichte aandoeningen tot 18. Verder willen ze dat de minister het innen van het remgeld oplegt om oneigenlijke concurrentie tegen te gaan.

Minister Vandenbroucke ontving woensdagmiddag een delegatie betogers persoonlijk. Hij gaf te kennen dat hij niet terugkomt op zijn besparingsplannen maar verklaarde wel bereid te zijn te praten over de verplichte inning van het remgeld, zo vernam Belga bij het kabinet en bij Luc Lemense, voorzitter van de Unie van Zelfstandige Kinesisten.
Op het kabinet van Aelvoet werd de delegatie ontvangen door medewerkers van de minister. Dat gesprek leverde weinig op. Vrijdagavond en maandagavond gaan de vertegenwoordigers van de sector opnieuw met de ministers rond de tafel zitten De manifestatie werd omstreeks 14.45 uur ontbonden.