NBA - 3e verlies op rij voor Nets

De New Jersey Nets leden donderdag hun derde nederlaag op rij tegen Detroit (80-85). Eerder waren Dallas en Atlanta al te sterk. Het is de eerste keer sinds het begin van het NBA-seizoen dat dat de leiders in de Eastern Conference overkomt. Jerry Stackhouse was de grote bewerker van de zege van de Pistons met 22 punten, terwijl thuisspeler Jason Kidd bleef steken op 8 punten, 14 rebounds en 14 assists.

BELGA

BR>

De Sacramento Kings bezorgden de Washington Wizards een 109-93 nederlaag, vooral dankzij de sterke prestaties van Peja Stojakovic (21 ptn) en Chris Webber (20 ptn, 14 rbs). De verdediging van de Kings kon bovendien Michael Jordan perfect afhouden. Jordan, die nooit het juiste ritme vond, kon slechts 16 punten scoren, en behaalde zo zijn tweede nederlaag in de zaal van Sacramento in dertien ontmoetingen sinds het begin van zijn carrière.

In Seattle zetten de LA Lakers hun zegereeks verder. In de partij tegen de Supersonics (87-92) was het alweer Kobe Bryant die het verschil maakte. Bryant maakte 23 punten, waarvan tien in het laatste kwart.