Oostende verslaat Pesaro met 88-81

Basketclub Oostende heeft zijn veertiende en tevens laatste wedstrijd in groep D van de Euroliga gewonnen met 88-81 van het Italiaanse Pesaro. Bij de rust stond het 42-42. Oostende eindigde als allerlaaste in de poule met slechts drie overwinningen. Allen werden deze in het Gentse Kuipke behaald.

SPORT

BR>

De thuisploeg pakte naast de eerste driepunter ook uit met het aangenaamste basket, in de beginfase tegen Pesaro. Zeker de actie tussen Giedraitis, de maker van de driepunter, en zijn maatje Beghin kon op veel bijval genieten in het gezellig volgelopen Gentse Kuipke. De kustploeg bleef het gevaarlijkst zodat de Italianen meermaals naar de handrem moesten grijpen, wat resulteerde in vele persoonlijke fouten. Johnson kon bij de bezoekers op het einde van het eerste kwart de schade evenwel beperken tot vijf eenheden (28-23).

In het tweede kwart kwam Scavolini Pesaro onder stoom. Met enkele knappe flitsen wist het de achterstand snel in een voorsprong om te buigen. Het kon daarbij onder andere rekenen op Booker, Johnson en Tusek. Cota slaagde erin met twee vrijworpen Oostende weer op gelijke hoogte brengen (35-35). Tot de rust bleef het heel spannend met een 42-42 tot gevolg.

Biggs en Beghin konden met enkele knappe staaltjes Oostende terug wat meer armslag geven. En wanneer Cota zich ook enkele keren liet opmerken kon de thuisploeg opnieuw tien punten uitlopen. In de laatste tien minuten kon Major nog eens uitpakken met een driepunter. Meteen was dit de aanzet voor enkele dolle minuten waarin de thuisploeg zijn derde thuiszege in de Euroliga meteen vastlegde.