Kamerfractieleiders en commissieleden mogen auditrapport pcb inkijken

Print
De kamerfractieleiders en de leden van de commissie volksgezondheid mogen het auditrapport over de pcb-crisis inkijken. Dat heeft de conferentie van de voorzitters donderdagmorgen beslist.
Minister van volksgezondheid Magda Aelvoet maakte het ondertussen beruchte rapport over aan kamervoorzitter Herman De Croo. De fractieleiders en de bevoegde commissieleden mogen het inkijken, maar wordt wel gevraagd de nodige discretie aan de dag te leggen. Dat houdt in dat ze geen nota's of kopies mogen nemen.

Woensdag was het nog niet duidelijk of het vrijgeven van het rapport mogelijk het gerechtelijk onderzoek zou doorkruisen. Naar verluidt lieten juristen tijdens de vergadering vandaag/donderdag weten dat daarvoor weinig risico bestaat.
Wanneer het document of elementen eruit aan bod komen in de commissie volksgezondheid wordt vergaderd achter gesloten deuren. Er zijn wel geen sancties voorzien voor wie zich niet houdt aan de vertrouwelijkheid van de informatie.

Donderdagnamiddag stemt de voltallige Kamer over het voorstel van de oppositie om een commissie te installeren die het dossier moet opvolgen en nagaan in hoeverre de aanbevelingen van de dioxinecommissie worden nageleefd. De kans dat zo'n opvolgingscommissie er komt, is echter klein. De meerderheid is immers niet echt te vinden voor het voorstel.