Talking Heads kondigen rëunie-optreden aan

Op 18 maart beklimmen frontman David Byrne, bassiste Tina Weymouth, drummer Chris Frantz en toetsenist Jerry Harrison opnieuw samen het podium. De legendarische New Yorkse rockband Talking Heads zal naar aanleiding van haar intrede in de Rock 'n Roll Hall of Fame een eenmalig rëunie-optreden geven.

BELGA

BR>

Weymouth bevestigde het nieuws aan de gezaghebbende fansite talking-heads.net. De groep zal voor de gelegenheid twee songs uit het indrukwekkende oeuvre spelen. Weymouth klapte niet uit de biecht over de summiere setlist, maar geïnteresseerden kunnen een gokje wagen op de fansite. De winnaar krijgt een kleinood uit de kast met Talking Heads-memorabilia van het echtpaar Frantz en Weymouth.

In 1988 brachten de Talking Heads hun laatste studioplaat "Naked" op de markt. Byrne bewandelde in de jaren '90 een wisselvallige solo-carrière en bouwde zijn platenlabel Luaka Bop uit. In 1996 produceerden de overige bandleden in samenwerking met enkele gastvocalisten een nieuw album "No Talking, Just Head". De plaat werd slecht ontvangen en deed de relaties tussen Byrne en de overige leden geen goed.

Samen met bands als The Ramones, Television en Blondie stonden Talking Heads midden jaren '70 aan de wieg van de New Yorkse punk en wave-scene. Middels klassieke albums als "77", "Remain in Light" en de concertplaat "Stop Making Sense" groeiden Byrne en co in de jaren '80 uit tot één van de meest gerespecteerde en invloedrijke bands van hun generatie. The Ramones, Tom Petty and the Heartbreakers, Isaac Hayes en Chet Atkins zijn enkele van de belangrijkste acts die op 18 maart in New York hun intrede vieren in de Rock 'n Roll Hall of Fame.