Economische inspectie onderzoekt prijsstijgingen Telenet

Print
De diensten van de economische inspectie voeren een onderzoek naar mogelijke misleidende reclame door Telenet. Dat verklaarde minister van economie Charles Picqué donderdagvoormiddag op een vraag om uitleg van Spirit-senator Vincent Van Quickenborne.
De senator had vragen bij de beslissing van Telenet om de prijzen voor breedbandinternet met 13 procent te verhogen, terwijl de maatschappij tot voor kort klanten lokte met het argument dat Telenet de goedkoopste tarieven op de markt hanteerde. Deze tarieven golden voor wie een contract van minstens een jaar tekende. Bovendien kunnen klanten door de hoge aansluitingskosten niet zomaar van operator veranderen. Van Quickenborne vroeg zich af of hier geen sprake was van misleidende reclame.

De minister kondigde aan dat economische inspectie momenteel na een klacht een onderzoek voert naar mogelijke overtredingen door Telenet van de wet van 1991 over de handelspraktijken. Zolang wil de minister geen uitspraak doen over het dossier.
Picqué zei nog dat zijn departement zeer veel klachten en vragen gekregen heeft van consumenten die zich bedrogen of benadeeld voelden.