Jaarcijfers Reed Elsevier voldoen aan verwachting

Print
Het Brits-Nederlandse uitgeversconcern Reed Elsevier heeft over 2001 een operationele winst geboekt van 391 miljoen pond sterling (630 miljoen euro) tegen 210 miljoen pond sterling (344 miljoen euro) in het voorgaande jaar. Dat heeft Reed Elsevier donderdag voorbeurs bekendgemaakt.
De winst per aandeel kwam uit op 0,64 euro tegen 0,59 euro in 2000. Dit resultaat is conform de gemiddelde verwachting van analisten. De omzet kwam uit op 4,56 miljard pond sterling (7,34 miljard euro), een stijging met 18 procent ten opzichte van de omzet in 2000.

Het concern handhaaft de eerder uitgesproken verwachting voor 2002. Die komt neer op een omzetgroei die ligt boven het marktkgemiddelde en een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel.
Reed Elsevier tekent hierbij aan dat het resultaat over de eerste helft van dit jaar waarschijnlijk iets lager uitkomt dan over dezelfde periode in 2001. Dit moet in de tweede helft van 2002 worden goedgemaakt. Daarbij rekent het concern vooral op de versterking van de positie van de wetenschappelijke en medische divisie en op de divisies die actief zijn op juridisch en educatief gebied.
Ook de kostenbeparende maatregelen bij de zakelijke uitgaven moeten dan hun vruchten afwerpen. Bovendien profiteert het concern voor het hele jaar van de resultaten van het overgenomen Harcourt.