Wall Street herstelt zich sterk

Print
De koersen op de aandelenbeurs Wall Street in New York hebben zich woensdag krachtig hersteld van de daling van 157,90 punten op dinsdag. De Dow-Jonesindex sloot 196,03 punten hoger op 9941,17 (2,01 procent). De graadmeter voor technologiebedrijven Nasdaq klom 24,97 punten tot 1775,58 (1,35 procent).
De Dow-fondsen sloten op twee na allemaal hoger. De uitzonderingen waren Boeing en IBM. Die laatste had eerder al de argwaan van beleggers opgewekt door uitgebreidere financiële cijfers aan te kondigen.

Bij de andere fondsen lijken beleggers hun scepsis over de boekhoudingen te laten varen. Na een lichte koersstijging in de ochtend, haastten de kopers zich naar de markt en zette de Dow Jones een snelle klim in.
Walt Disney Corporation was de grootste stijger (6,43 procent erbij). Reden is dat het Amerikaanse hooggerechtshof heeft besloten een wet op de auteursrechten te herzien. Honeywell was met 5,07 procent een goede tweede op de ranglijst van grootste groeiers. Dit elektronicaconcern meldde dinsdagnacht de benoeming van een nieuwe topman, David Cote, afkomstig van General Electric.

De stemming op de Amerikaanse beurs was 's morgens al positief beïnvloed toen bekend werd dat de Amerikaanse consumentenprijzen in januari slechts licht zijn gestegen. De inflatie bedroeg die maand 0,2 procent, na vier maanden van daling. Economen concluderen uit dit cijfer dat de Amerikaanse inflatie binnen de perken blijft. Op korte termijn zou daarom geen renteverlaging te verwachten zijn.