General Electric koopt windturbines van Enron

Print
Het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE) koopt de divisie windturbines van het vrijwel bankroete energieconcern Enron. Wat GE ervoor betaalt, is niet bekendgemaakt. Enron gebruikt de opbrengst van de divisie, vrijwel de laatst overgebleven activiteit van het concern, om schuldeisers terug te betalen.
Onder de te verkopen activiteiten valt onder meer Enron Wind in het Nederlandse Almelo. Dit bedrijf maakt wieken voor windmolens. Er werken 280 mensen. De onderneming was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal had al eerder gemeld dat GE met Enron in onderhandeling was. De krant noemde een verkoopprijs van 250 miljoen dollar (287 miljoen euro). Inclusief de overname van de verplichtingen zou GE rond de 400 miljoen dollar (460 miljoen euro) op tafel leggen.
Enron Wind is gevestigd Californië. Het is een van de grootse windmolenexploitanten ter wereld. Het hele Enron-concern is dan wel bijna omgevallen, Enron Wind is winstgevend gebleven. Vorig jaar draaide de onderneming een omzet van 750 miljoen dollar (862 miljoen euro). In 1997 was dat nog maar 50 miljoen dollar (57,5 miljoen euro).