Opnieuw vluchteling omgekomen in Eurotunnel

Print
Een man die zich onder een goederentrein had verborgen in een poging illegaal via de Eurotunnel Engeland te bereiken, is woensdag bekneld geraakt en om het leven gekomen. Het Eurotunnelconsortium heeft dit bekendgemaakt. Het is het tweede dodelijke slachtoffer in een week in de tunnel.
De man was onder een trein gekropen die niet ver van de tunnelingang in het goederendepot bij Calais stond. Hij werd kennelijk dood gedrukt toen de trein werd geladen. Zijn nationaliteit en identiteit werden niet bekendgemaakt. Vier andere vluchtelingen bleven ongedeerd en werden aan de politie overgedragen.

Maandag vonden onderhoudsmonteurs in de tunnel het lichaam van een man, kennelijk ook een asielzoeker. Goederentreinen zijn in trek bij asielzoekers die proberen door de tunnel Engeland te bereiken. Volgens Eurotunnel zijn in het eerste half jaar van 2001 ongeveer 18.500 vluchtelingen onderschept.
Het Franse ministerie van binnenlandse zaken zei dat vorig jaar in totaal zes personen om het leven zijn gekomen bij illegale pogingen door de tunnel te glippen. Meer dan honderd raakten gewond.