Hagelbui eist 52 levens in hoofdstad Bolivia

Print
Een plotselinge, zware regen- en hagelbui heeft dinsdag in de Boliviaanse hoofdstad La Paz 52 mensenlevens geëist. Zeker 150 mensen raakten gewond, meldden de autoriteiten woensdag.
De bui veranderde de hoofdstraat van La Paz in een kolkende modderstroom. De bui kwam zo onverwacht, dat een vrouw die aan een kraampje in een verkeerstunnel snoep verkocht niet op tijd weg kon komen en verdronk. Een andere vrouw op een groentemarkt werd door de watermassa verzwolgen. Ook veel van de andere slachtoffers waren straatverkopers.

In het centrum van de stad vielen de elektriciteit en telefoonverbindingen uit. De autoriteiten mobiliseerden militairen en politieagenten om mensen te helpen. Veel inwoners moesten hun zwaar beschadigde huizen verlaten. In het centrum stortte een twintigtal woningen in en werden meer dan honderd auto's vernield of zwaar beschadigd.
President Jorge Quiroga riep woensdag de noodtoestand uit in La Paz. Quiroga, die bloed gaf voor de gewonden, beloofde financiële hulp voor de slachtoffers, maar vroeg ook om hulp uit het buitenland om de schade te kunnen herstellen.