Krefima zegt sponsorcontract met SK Lierse op

Print
Kredietinstelling Krefima stopt vroegtijdig met de sponsoring van voetbalclub SK Lierse. Oorzaak zijn de tegenvallende sportieve resultaten van de eersteklasser. Dat heeft de financiële instelling vrijdag bekend gemaakt.
De laatste thuiszege van Lierse dateert van 15 september 2001 tegen Anderlecht, stelt Krefima vast. "Bij gebrek aan toegevoegde waarde van het sponsorcontract" werd dan maar beslist om het contract vroegtijdig te beëindigen.

Krefima zegt haar vertrouwen in de Raad van Bestuur van SK Lierse en in het bijzonder in voorzitter Gaston Vets en zijn staf te bewaren. Krefima sponsort SK Lierse sinds 1998. Het eerste jaar van het sponsorcontract was meteen een schot in de roos: Lierse behaalde de beker van België en ging Europees.
In oktober 2000 werd de overeenkomst verlengd, maar het seizoen 2000-2001 eindigde in mineur. Het seizoen 2001-2002 zou een overgangsjaar worden met Lierse als middenmoter. "Maar de sportieve prestaties laten op zich wachten", stelt de kredietverlener vast.