Gentse buurtagenten krijgen een sportieve, blitse outfit

Print
De Gentse buurtagenten krijgen een nieuwe look. Het korps wil af van de oubollige donkerblauwe champetteruniformen en kiest voor een jonge en dynamische outfit. Een werkgroep binnen het korps kreeg tot opdracht het nieuwe uniform te ontwerpen. Hoe het er zal uitzien ligt nog niet vast, maar volgens woordvoerder Steven De Smet worden de pakken zeker sportiever en kleurrijker dan de huidige uniformen.
Een aantal jaren terug pakte de Gentse politie als eerste uit met een fietsbrigade, de zogenaamde "Draken". Met hun blitse oranje-blauwe outfits en de speciale fietsen hebben deze politiemannen veel weg van agenten uit een Amerikaanse reeks. Wat niet wegnam dat de nieuwe look ook elders in Vlaanderen navolging kreeg.

Het succes met de Draken is volgens de Gentse politie voor herhaling vatbaar. De buurtagenten willen af van het imago van 'nonkel agent' verduidelijkt Steven De Smet. "Vandaar dat we niet meer kiezen voor het donkerblauwe outfit, maar voor een totaal nieuwe look. We zijn een jong, dynamisch korps en willen dus een hedendaags outfit dat past bij een jonge, dynamische persoon. Het nieuwe uniform moet tevens aangenaam zijn op mee te fietsen. Aangename kledij komt overigens ook de arbeidsvreugde ten goede".