Grootschalig drugsnetwerk opgerold in Sint-Gillis

Print
De gerechtelijke brigade van Sint-Gillis heeft een grootschalig drugsnetwerk op haar grondgebied, met vertakkingen tot in Frankrijk, opgerold. Zeven personen van 18 tot 35 jaar zijn aangehouden. Bij huiszoekingen werden 1,6 kilo heroïne, 3,5 kilo hasj, 100 gram cocaïne en meer dan duizend xtc-pillen in beslag genomen. Dat werd woensdag vernomen bij het parket van Brussel.
De gerechtelijke brigade volgde de bende al zes maanden. De dealers waren goed georganiseerd. Ze hadden jongeren in de buurt zelfs uitgerust met gsm's om hen, tegen beloning, te waarschuwen indien er politie in de buurt was.

De bende gebruikte drie verschillende verkooppunten in Sint-Gillis en Brussel-centrum. Zij leverde in grote hoeveelheden aan dealers uit het Brusselse, maar ook uit Doornik en Frankrijk.
Een eerste interventie op de drie verkooppunten leidde op 16 januari tot de aanhouding van vier dealers. Ter plaatse ontdekten de speurders twee wapens, 1.000 xtc-pillen, 800 gram heroine, 100 gram cocaïne en elektronische weegschalen. De dag nadien werden nog eens 3,5 kilo hasj, 850 gram heroïne, 52 xtc-pillen en 800 lsd-strips aangetroffen bij drie huiszoekingen. Op 6 februari werd een andere dealer, mogelijk de leider van de bende, aangehouden.
Op 19 februari tenslotte werden nog eens twee andere personen aangehouden op verdenking van drugshandel. Bij de laatste vier huiszoekingen werden verscheidene valse identiteitsdocumenten en 25.000 euro ontdekt. Voorts werden drie wagens, die vermoedelijk werden gebruikt bij het dealen, in beslag genomen.