Onderzoek naar relatie ex-miss België met speurder

De federale politie voert op bevel van het Antwerpse parket een tuchtonderzoek naar een mogelijke intieme relatie tussen ex-miss België Brigitta Callens en één van de speurders die mee de homejacking onderzocht waarbij ex-Zillion-baas Frank Verstraeten en Callens betrokken waren.

BELGA

Leen Nuyts, woordvoerster van het Antwerpse parket, heeft dinsdag gezegd dat het onderzoek geen gevolgen heeft voor de afhandeling van het dossier van de homejacking.

De zaak ging aan het rollen na een telefoon van de ex-vriendin van de speurder naar verschillende kranten. Daarin zegt ze dat de speurder haar vertelde dat hij een relatie heeft met Callens.

"We hebben geen bewijsmateriaal of de beschuldigingen effectief kloppen", zegt Nuyts. "Bovendien heeft die ex-vriendin enkel de media gecontacteerd. Het parket heeft dan ook via de kranten de feiten vernomen. Om na te gaan of de speurder daadwerkelijk een deontologische fout heeft begaan, start de federale politie een intern tuchtonderzoek."

Volgens het parket is de speurder al een drietal weken geleden van het onderzoek afgehaald, ook omdat het dossier bijna is afgerond. Tijdens het onderzoek zou betrokkene voor slachtofferhulp hebben gezorgd. Zo kwam hij in direct contact met Brigitta Callens, toen nog de vaste vriendin van Frank Verstraeten.