Vruchtbare dagen via SMS

Polen wil zijn druk bezette, seksueel actieve en vergeetachtige vrouwen een bijzonder welkome dienst bewijzen. Poolse dames die hun vruchtbaarheidscyclus nauwgezet in het oog willen houden, kunnen voortaan via tekstberichtjes op hun mobiele telefoon op de hoogte worden gehouden van de situatie ter zake.

BR>

Een internetbedrijf uit Poznan in het westen van Polen verwittigt de geïnteresseerden op de dagen dat ze zwanger kunnen worden. Het volstaat om een deelnemingsformulier met de persoonlijke gegevens over de normale duur van de cylclus en de datum van de laatste menstruatie op de internetsite

van het bedrijf One-2-One in te vullen. Natuurlijke moet ook het gsm-nummer opgegeven worden.

One-2-One doet de rest. Het bedrijf stuurt elke geabonneerde maandelijks drie sms-berichten. Een eerste bericht komt er als de ovulatie van de desbetreffende dame nadert. Daarna volgen tekstberichtjes op de vruchtbare dagen zelf en als de maandstonden zullen plaatsvinden. Volgens de Poolse krant Super Express is een 50-tal vrouwen reeds voor het idee gewonnen. Artsen waarschuwen echter voor de onbetrouwbaarheid van de dienst.