Staking Carrefour Waterloo: uitbreiding actie mogelijk

Print
De winkelketen Carrefour in het centrum van Waterloo bleef zaterdag dicht. Een twintigtal werknemers had vanaf 4.00 uur 's ochtends stakingspiketten opgericht waardoor alle doorgangen waren versperd. Ook de directie werd de toegang geweigerd.
Als teken van solidariteit legde het personeel van de andere Carrefour-supermarkt in Waterloo Mont-Saint-Jean zaterdag het werk neer tussen 9.00 en 10.00 uur. Dat was vrijdag al tijdens de vergaderingen afgesproken.

Het personeel van Carrefour/Waterloo-centrum is vastberaden, verklaarde Michel Beuckenhoudt (LBC) zaterdagmiddag. Dinsdag zullen de vakbondsafgevaardigden van de winkelketen vergaderen over mogelijke verdere acties indien de directie weigert in te gaan op de vraag van de vakbonden om tijdelijk extra krachten aan te werven in die afdelingen van het warenhuis waar een tekort is aan personeel.
Beuckenhoudt zegde voorts dat de werknemers van de andere Carrefour-vestigingen in Waals-Brabant en Brussel zal gevraagd worden zich bij de actie aan te sluiten. In Brussel vonden vrijdag trouwens al personeelsvergaderingen plaats. Mogelijk zal de actie dus uitbreiding krijgen.
De directie betreurt de huidige situatie en wenst in alle sereniteit tot een oplossing te komen teneinde het voortbestaan van de winkelketen te verzekeren.