Coach Belgian Lions ontslagen

De Beheerraad van de Belgische basketbalfederatie besliste donderdagavond het contract van Tony Van Den Bosch als coach van de Belgian Lions te verbreken, nadat hij ook akte had genomen van het ontslag van de leden van het Departement van het nationale team (BNT) Heren, deelde Koen Umans, secretaris-generaal van de Federatie, mee.

BELGA

BR>

"De Raad van Beheer van de Koninklijke Belgische Basketbalbond heeft akte genomen van het ontslag van de leden van het Departement BNT Heren en heeft beslist, rekening houdend met het feit dat in het kader van de reorganisatie van de Federatie de verantwoordelijkheid vor de nationale ploeg in de toekomst bij de vertegenwoordiger van de clubs van eerste nationale Heren komt, het Departement BNT Heren te ontbinden", verduidelijkte hij in het communiqué.

"In dit licht werd beslist het contract van Tony Van Den Bosch te verbreken, zodat de toekomstige verantwoordelijken van de nationale ploeg zonder een hypotheek van eerder aangegane contracten en overeenkomsten kunnen starten", besluit Umans. De Federatie en het Departement BNT Heren maken op die manier tabula rasa met de structuren uit het verleden. Woensdag gaf de leiding van de nationale ploeg (de heren Dujardin, Lheureux, Slangen en Daemen) haar collectief ontslag. Vanaf zaterdag zal Jacques Ledure, die aan het hoofd van de nieuwe structuur van de nationale ploeg werd geplaatst, een kader oprichten.

België speelt momenteel in de kwalificaties voor het Euro 2003, maar telt na vijf wedstrijden slechts één zege tegenover vier nederlagen. De volgende ontmoetingen staan in november en januari op het programma.