Mauresmo laatste halve finaliste op WTA Antwerpen

Print
De Française Amelie Mauresmo (WTA-10) heeft zich vrijdagavond als laatste geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Antwerpen (585.000 dollar; 673.000 euro). In de kwartfinales nam ze in een vrij evenwichtige wedstrijd in twee sets afstand van de Tsjechische Daja Badanova (WTA-33): 6-4 en 7-5.
In de halve finales neemt de als derde geplaatste Mauresmo het op tegen het Amerikaanse eerste reekshoofd Venus Williams (WTA-2), die eerder op de dag haar kwartfinale won na opgave van de geblesseerde Silvia Farina Elia (WTA-13). De als vijfde geplaatste Italiaanse verliet het veld bij een 6-3 en 0-1 stand in het voordeel van Williams.

Mauresmo en Williams stonden al driemaal eerder tegenover elkaar, Venus Williams haalde het telkens. In de halve finales van het WTA-toernooi van Parijs, waar ze haar titel verdedigde, verloor Mauresmo vorige week in drie sets van de Amerikaanse: 4-6, 7-6 (7/3) en 7-5.

De andere halve finale wordt gespeeld tussen tweede reekshoofd Justine Henin (WTA 9) en de Zwitserse Patty Schnyder, die vrijdagnamiddag de Deense kwalificatiespeelster Eva Dyrberg (WTA-118) versloeg in drie sets: 4-6, 6-3 en 7-6 (7/3).