Schoonmaakpersoneel Doel maandag terug aan het werk

Het personeel van de firma I.S.S., dat instaat voor de schoonmaak van de kerncentrale in Doel, gaat maandag weer aan de slag. De 25 personeelsleden (vijftien effectieven en tien in reserve) aanvaardden vrijdagmorgen unaniem de voorstellen van de nieuwe werkgever Tecnubel in Dessel. De werknemers legden dinsdag het werk neer uit vrees voor loonverlies.

BELGA

BR>

De directie van de kerncentrale in Doel besteedt vanaf 1 maart het contract voor de schoonmaak van de kerncentrale uit aan Tecnubel en niet langer aan I.S.S. Tecnubel was bereid het personeel over te nemen. Maar omdat Tecnubel onder de chemiesector valt en niet onder de schoonmaaksector zouden de werknemers minder verdienen. De personeelsleden drongen aan op behoud van koopkracht en zetten die eis kracht bij met een staking.

Vrijdag stemden de personeelsleden in met het directievoorstel. Dat houdt in dat de cao voor de chemiesector van kracht blijft, maar door behoud van de anciënniteit komen de personeelsleden in een hogere categorie waardoor het uurloon hoger ligt. Het resterende koopkrachtverlies wordt gecompenseerd met maaltijdcheques. Dinsdag wordt nog onderhandeld over de tewerkstellingsgarantie en de vergoedingen bij eventueel ontslag. Maar de vakbonden verwachten dat dit geen problemen zal opleveren, omdat er in principe geen ontslagen zullen vallen.