Bouwwerven niet in orde met winteruitrusting

De algemene centrale van het ABVV-bouw voert momenteel actie in de provincie West-Vlaanderen. De vakbond vraagt extra aandacht voor de werkomstandigheden tijdens de wintermaanden. Eén op twee bouwwerven blijken niet in orde te zijn met de winteruitrusting.

BELGA

BR>

Het ABVV heeft een steekproef gehouden bij een aantal van haar leden. Uit de rondvraag van de vakbond blijkt dat één derde van de werkgevers geen warme kledij, waterdichte kledij of winterdichte schoenen ter beschikking stelt van zijn personeel. Eén op twee bouwwerven zou onvoldoende verwarmd zijn of zou er tijdens de werkuren geen warme drank verkrijgbaar zijn als de temperatuur lager is dan 5 graden.

Het ABVV voert nu een sensbiliseringscampagne onder de werknemers én werkgevers om meer aandacht te hebben voor deze problematiek. Wel blijkt dat er bij de meeste werkgevers een bereidheid bestaat om de werkomstandigheden tijdens de winter te verbeteren. Door de dwingende opleveringstermijnen wordt er vaak gewerkt in moeilijke weersomstandigheden.