Stam en Guardiola ook internationaal geschorst

De schorsing van de Spaanse international Josep Guardiola van het Italiaane Brescia en van de Nederlandse international Jaap Stam van Lazio Roma wegens het gebruik van doping is woensdag door de Tuchtcommissie van de internationale Voetbalfederatie (FIFA) in Genève uitgebreid tot internationale wedstrijden.

BELGA

BR>

De twee testten positief op norandrosterone en noretiocolonalone, twee afgeleiden van nandrolon. De 31-jarige "Pep" Guardiola liep tweemaal tegen de dopinglamp: een eerste keer op 4 november, na de wedstrijd Lazio Roma-Brescia (5-0), de tweede keer op 21 oktober na de wedstrijd Piacenza-Brescia (0-1).

Guardiola, een gewezen vedette van FC Barcelona, werd al op 22 november voorlopig geschorst. Hij blijft geschorst tot 22 maart met inbegrip van vriendschappelijke wedstrijden.

De 29-jarige Jaap Stam, die tijdens het seizoen Manchester United ruilde voor Lazio Roma, werd op 13 oktober betrapt na de wedstrijd Lazio Roma-Atalanta Bergamo (2-0). Zijn schorsing ging met terugwerkende kracht eveneens in op 22 november en loopt tot 22 april.