Vluchtelingenkamp in Gazastrook platgewalsd

Print
Israelische legertanks en bulldozers hebben zaterdag een Palestijns vluchtelingenkamp in de Gazastrook met de grond gelijk gemaakt nadat Palestijnse militanten Israeli's hadden aangevallen.
BR> Dat hebben de Palestijnse veiligheidsdiensten gemeld. Bij de gevechten die daarop ontstonden kwamen minstens twee Palestijnen om het leven.

Het Israelische leger drong het vluchtelingenkamp al-Boureij, in de Gazastrook, binnen en maakte alles met de grond gelijk, aldus een mededeling van de Palestijnse Autoriteit. De bewoners van het vluchtelingenkamp vochten terug, aldus de mededeling, waarop de Israelische soldaten het vuur openden en minstens twee Palestijnen doodden. Vijf anderen raakten gewond.

Vrijdagavond hadden Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever een joodse kolonist doodgeschoten. Volgens de Israëlische radio reed de man in zijn auto in de buurt van de nederzetting Surda bij Jeruzalem toen vanuit een andere auto op hem geschoten werd. Hij overleed in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.