Automobilist maakt in Manhattan jacht op voetgangers

Print
Een van poging tot moord verdachte man heeft de voorbije dagen jacht gemaakt op willekeurige voetgangers in de straten van Manhattan in New York. Hij reed dinsdag negentien mensen omver, onder wie meerdere schoolkinderen. Donderdag stal hij een auto en begon hij opnieuw. Hij verwondde zeven mensen voordat de politie hem kon inrekenen. Dit meldde de Amerikaanse krant The New York Times vrijdag.
Wat de precieze drijfveren van de 39-jarige Popadich waren toen hij dinsdag in zijn auto stapte en naar het centrum van Manhattan reed om negentien mensen van hun sokken te rijden, is niet bekend. Na zijn dollemansrit liet hij zijn auto achter en vluchtte met de metro.

Twee dagen later maakt Popadich onder dreiging van een wapen een vrouw haar auto afhandig, om zijn actie van dinsdag op dezelfde locatie nog eens dunnetjes over te doen. Zeven slachtoffers maakt hij dit keer. Sommige van voetgangers liepen beenbreuken op, maar geen van hen raakte levensgevaarlijk gewond.

De politie kon hem donderdagmiddag uiteindelijk arresteren bij het huis van zijn moeder in New Jersey. Toen had hij al 26 voetgangers het ziekenhuis in gereden. De man bekende beide misdrijven. Hij zou volgens de krant "mensen simpelweg haten".

Popadich wordt er ook van verdacht zijn minnares zwaar verwond te hebben. Hij zou afgelopen weekeinde drie kogels op haar hebben afgevuurd. De vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Popadich werd vrijdag in New Jersey aangeklaagd wegens poging tot moord.