Excentrieke beiaardier niet meer welkom in Tielt

Print
Gewezen stadsbeiaardier Jozef Van Maele is niet meer welkom in Tielt. De nogal eigengereide Van Maele nam juni 2000 ontslag na aandringen van een enkele winkeliers uit het stadscentrum die zich ergerden aan zijn al te luidruchtige gebeier. Onlangs solliciteerde Van Maele opnieuw, maar tevergeefs naar de betrekking. Het college besliste eerder deze week dat er geen vacatures open staan voor de betrekking en dat er verder zal gewerkt worden met het systeem van gastconcerten.
Twee jaar terug werd de kleurrijke Tieltse beiaardier door een restauranthouder voor de vrederechter was gedaagd omdat hij te dikwijls en vooral te luid op zijn beiaard tokkelde. Volgens de restauranthouder joeg Van Maele de klanten op de vlucht. De vrederechter gaf de horecaman gelijk en beval dat de beiaardier zich aan de vooropgestelde uren moest houden op straffe van een dwangsom van 250 euro op per overtreding. Van Maele stapte boos op.

Enkele weken geleden kwam de beiaardier terug op zijn beslissing en postte hij voor de camera's van het VTM-programma 'Het Hart van Vlaanderen' een sollicitatiebrief. Die werd pas deze week behandeld door het college omdat de muzikant had vergeten er een postzegel op te kleven.