Drie moordenaars gelynchte advocate opgepakt

Print
Drie mannen, onder wie één minderjarige, zijn opgepakt in verband met de dood van de 53-jarige advocate Elisabeth Haubourdin uit Jumet. Haar levenloze lichaam werd donderdag gevonden in het kanaal Brussel-Charleroi ter hoogte van Courcelles-Motte. Na de vondst van het lichaam dacht het parket vrij snel aan een misdaad.
Tot de verdachten behoort een naaste van het slachtoffer. Over de identiteit van de drie of de omstandigheden waarin ze werden opgepakt, is verder niets bekend gemaakt.

Het motief voor de moord is volgens het parket roof. De drie overvielen de advocate om 23.30 uur in Charleroi. Ze bedreigden haar en maakten haar handtas met bankkaart afhandig. Daarna duwden ze de vrouw in de auto en dwongen haar naar een bankautomaat te rijden om geld af te halen.
De vrouw was zo zwaar van slag dat ze zich haar code niet meer herinnerde. Dat maakte de daders kwaad en ze brachten haar naar het kanaal. Daar stenigden ze hun slachtoffer en één van hen verkrachtte haar ook. Ze lieten de vrouw zwaar toegetakeld achter en reden weg met haar auto. Na een kroegentocht in Charleroi staken ze het voertuig in brand.
De daders besloten tenslotte terug te keren naar het kanaal, waar de advocate nog altijd zieltogend lag. Maar de drie gooiden haar in het water, waardoor ze overleed.