Alexei Yagudin goud in kunstschaatsen

De Rus Alexeï Yagudin kroonde zich donderdag tot Olympisch kampioen in het kunstschaatsen bij de mannen na een vrije kür die hem vier maximale scores (6,0) opleverde, quasi perfect dus. Landgenoot Evgeni Plushenko, pas vierde na de korte kür, werd donderdag tweede en kwam weg met zilver. De Amerikaan Timothy Goebel pakte de derde podiumplaats.

BELGA

BR>

Belangrijkste slachtoffer van de opmars van Plushenko was de Japanner Takeshi Honda, vierde in de vrije kür, waardoor hij ook vierde werd in de eindstand. Na de korte kür stond hij nog op een tweede plaats.

Onze 19-jarige landgenoot

Kevin Van der Perren

pakte uit met twee prachtprestaties op deze Spelen en kwam uit op een onverhoopte twaalfde plaats in de eindstand. Hij beëindigde zowel de korte kür dinsdag als de vrije kür donderdag op de dertiende plaats. In het klassement is hij de vijfde Europeaan. Op het Europees kampioenschap eerder dit jaar ging Van der Perren nog met de dertiende plaats aan de haal. Van der Perren reed naar eigen zeggen zijn twee beste races ooit in Salt Lake City. Zijn vrije kür was zelfs voor de eerste keer in zijn nog jonge carrière vrij van fouten, aldus de uiterst gelukkige jongeling.